Euro Truck Simulator i German Truck Simulator Forum. Najlepsze modyfikacje i dodatki ETS i GTS w sieci. Strefa VIP z najlepszymi, najnowszymi i zawsze działającymi dodatkami.
Witam, dnia 19.01.2012 został zamknięty hosting plików Megaupload, a jak wiecie prawie wszystkie linki w dziale Download pochodziły właśnie z tego serwisu, teraz można powiedzieć że nie mamy żadnych modów w naszym dziale Download .
Razem z "Team ITruck.pl" postaramy się jak najszybciej uruchomić na nowo dział Download, również oczekujemy na waszą pomoc .
Przepraszamy za utrudnienia .
UE z lipca 1996 roku we wszystkich krajach kierowcy powinni co 10 lat przechodzić kontrolne badania lekarskie. We wszystkich krajach UE kierowca musi mieć ukończone 18 lat (jedynie w Wielkiej Brytanii i Irlandii wystarczy 17 lat). Kierowca, który nie przestrzega przepisów krajowych ruchu drogowego, będzie musiał zapłacić mandat w kraju, w którym dopu�cił się wykroczenia. Nie ma obowišzku, by pojazd zarejestrowany w innym państwie członkowskim podczas podróży do innego kraju UE posiadał wyposażenie, które nie jest wymagane w państwie, gdzie samochód jest zarejestrowany. Kierowca nie może być ukarany za brak takiego wyposażenia.(PAP)
Wysłany: 2009-10-25, 01:37 Re: PRAwo Jazdy W polsce
MobilBulek napisał/a:
Nie ma obowišzku, by pojazd zarejestrowany w innym państwie członkowskim podczas podróży do innego kraju UE posiadał wyposażenie, które nie jest wymagane w państwie, gdzie samochód jest zarejestrowany. Kierowca nie może być ukarany za brak takiego wyposażenia.(PAP)
Zaproszone osoby: 98 Pomógł: 17 razy Wiek: 21 Dołączył: 02 Sie 2009 Posty: 375
Wysłany: 2010-01-04, 20:58
Teraz jest już wymagana Policja może sprawdzać obecność apteczki a także i ważność leków.
Tak samo jest z gaśnicom Policja może sprawdzić ważność gaśnicy.
- Opisz dokładnie swój problem .
- Podpisz się nickiem .
Teraz jest już wymagana Policja może sprawdzać obecność apteczki a także i ważność leków.
co do gaśnicy to wszystko jasne musi być i mieć ważną legalizację. a apteczka to u nas jak kto chce. przy ostatniej kontroli nie dawno może ze dwa tygodnie temu policjant mi sprawdzał wszystko gaśnice trókąt a co do apteczki to powiedział tak: "warto ją mieć w samochodzie"
Zaproszone osoby: 98 Pomógł: 17 razy Wiek: 21 Dołączył: 02 Sie 2009 Posty: 375
Wysłany: 2010-01-07, 12:52
Ok kończymy ten temat bo jak by popatrzeć na 1 post temat jest o czym innym
- Opisz dokładnie swój problem .
- Podpisz się nickiem .
PanEdward
Imię: Fh12 420+[burto-szmata]wielton
Mapa: z palete moze ze dwie
Wysłany: 2010-01-07, 14:44
od 1 stycznia wchodza nowe pytania na prawo jazdy kat.C jak to dobrze ze sie wyrobilem...;). Nie stety nie wyrobilem sie przed 10 wrzesnia 2009 roku poniewaz weszła w zycie ustawa zmieniajaca plan kursy na przewóz rzeczy. mianowicie kurs został wydłuzony około 4/6 razy a cena z około 700 złotych na liczone w tysiacach od 5,5 do 7 tysiecy ceny zostały zwiekszone poniewasz zostały wprowadzone specjalne lekcje np. jazdy w specjalnych warunkach (mata poslizgowa) lub podobno symulator. Nie stety zdałem C w pazdzierniku a C+e 23 grudnia i narazie nie stac mnie na taka impreze
Uwazam ze jezeli firmy transportowe nie zrobia dopłat do tego interesu to mało kogo bedzie stac na ten kurs
Ja akurat mialem takie szczescie i sie wyrobilem z kursem przed 10:D Ale mam pytanie czy jako pomocnik kierowcy moge jezdzic po UE???Nie zarejstrowany oczywiscie.
[ Dodano: 2010-02-02, 00:31 ]
Gadacie o jakis dornych gasnicach wezcie zacznijecie rozmawiac o powaznych sprawach!!! Pytam sie o jezdzi kto jezdzi ciezarowkami???!!!!
Z tego co ja sie orientuje i wyczytalem w AŚ Samochodem po Europie kazdy kraj ma jakies wymagania co do obowiazkowego wyposazenia samochodu i jesli np. nie bedziemy mieli kompletu zarowek w Czechach to niestety ale mandacik. Ciekaw jestem jak jest np. z regulaminem dot. przyciemnenia szyb w innych krajach?