Euro Truck Simulator i German Truck Simulator Forum. Najlepsze modyfikacje i dodatki ETS i GTS w sieci. Strefa VIP z najlepszymi, najnowszymi i zawsze działającymi dodatkami.
Witam, dnia 19.01.2012 został zamknięty hosting plików Megaupload, a jak wiecie prawie wszystkie linki w dziale Download pochodziły właśnie z tego serwisu, teraz można powiedzieć że nie mamy żadnych modów w naszym dziale Download .
Razem z "Team ITruck.pl" postaramy się jak najszybciej uruchomić na nowo dział Download, również oczekujemy na waszą pomoc .
Przepraszamy za utrudnienia .
Moje propozycje zmian (pkt 1-3 to punkty z obowiązującego regulaminu).
1. Z Downloadu może korzystać każdy zarejestrowany użytkownik posiadający napisane minimum 3 posty.
Nie wiem czy jeszcze obwiązuje te ograniczenie bo Piotrek chyba już je usunął. Wg mnie taki limit tylko powoduje mnożenie się zbytecznych postów w celu tylko zdobycia 3 postów i dostanie się do downloadu.
2. Do Downloadu każdy może dodać swoją modyfikację, skin lub inny typ dodatku.
bez zmian
3.Tworząc nowy temat w którym planujesz umieścić link do dodatków, masz obowiązek stworzyć ankietę, tak żeby korzystający mogli się wypowiedzieć czy dodatek był przydatny.
Zlikwidowałbym ten punkt bo w sumie ankieta jest a mało kto w niej głosuje. Dla mnie zbyteczny wymóg.
4. Odpowiedni opis tematu wstawianego dodatku.
Wstawiając modele tytuły powinny być zgodne z modelem czyli tytuł powinniec być wzięty, że pliku nfo w celu nie dublowania tych samocyh modeli. Zakaz wstawiania w tytule haseł "nowe, moje, najnowsze, polecam" itp itd. Dobrze by było dodawanie autora modelu. W przypadku skinów podawać najpierw nazwę samochodu, naczepy na którą jest skin przeznaczony a potem nazwę skina.
5. Ściśle określony układ postu w dziale download.
Na samym początku powinien znajdować się conajmniej jeden screen pomiędzy tagami [img] [/img]. Poniżej pomiędzy tagami [quote] [ /quote] lub [code] [ /code] wyciąg z pliku readme lub .nfo (zależnie jaki jest załączony), w którym znajdują się szczegółowe informacje odnośnie autorów modelu, ewentualnych zmian wprowadzonych przez inne osoby oraz sposobu instalacji dodatku. Ułatwi to z jednej strony identyfikację modelu a z drugiej będzie wyrazem szacunku dla twórców modelu. Na dole podany link do downloadu pomiędzy tagami [url=...] Download [/url]
6. W dziale skinów wstawiamy tylko skiny a nie całe samochody czy naczepy.
Model można ściągnąć z innego działu na forum. W sytuacji gdy udostepniamy skina na model, którego nie ma na forum musimy też stawić taki model do downloadu zachowując wszystkie wymagania odnośnie wstawiania.
Układ postu w dziale skin podobny jak w przypadku modeli. Najpierw screen malowania, potem readme lub .nfo, poniżej link do tematu na forum w którym znajduje się dany model a póżniej link do downloadu danego skina.
7. Nie wstawiamy tego samego modelu, który jest jużna forum a różni się tylko skinem.
Skoro model już jest to nie ma sensu go wstawiać jeszcze raz tylko dlatego, ze jest w innym malowaniu. Do tego jest dział "skin", w którym wystaczy wrzucić samo malowanie.
8. Posty bez zachowania wymaganych "formalności technicznych" będa usuwane.
Forum będzie "czystsze", bez dublowania modeli, łatwiej będzie znaleść konkretny model. Ograniczymy przypadki przywłaszczania modeli przez inne osoby, jakie już miały miejsce na forum.
9. W dziale download umieszczamy jedynie posty z dodatkami.
Mozliwe będą komentarze odnośnie błędów w samym modelu ale nie o problemach związanych z błędną instalacją, do tego służy dział pomoc.
Na chwilę obecną chyba wszystko co przychodzi mi do głowy. Jak sobie coś przypomnę to będe uzupełniał temat.
Teraz staram się przeglądać forum i scalać lub usuwać dublujace tematy.
Propozycja jak najbardziej mi sie podoba.Zawarłeś w niej wiele punktów które nam wszystkim ułatwiły by wyszukiwanie interesujacych modów.
Ale obawiam sie że gorzej to wyjdzie z wykonaniem.
Młodziez wiadomo jaka jest i nie zawsze chce sie nawet miedzy tagi [img][/img] zdjecia wstawic.
Mozemy jednak spróbowac, najwyżej nie wyjdzie.
Moje propozycje zmian (pkt 1-3 to punkty z obowiązującego regulaminu).
1. Z Downloadu może korzystać każdy zarejestrowany użytkownik posiadający napisane minimum 3 posty.
Nie wiem czy jeszcze obwiązuje te ograniczenie bo Piotrek chyba już je usunął. Wg mnie taki limit tylko powoduje mnożenie się zbytecznych postów w celu tylko zdobycia 3 postów i dostanie się do downloadu.
Zgadzam sie w 100% - koniecznosc napisania 3 postow to jakies nieporozumienie .
Grz3chu zgadzam sie bo wiele bezmózgich ludzi bierze stąd mody wstawia na inne forum i przypisuje sobie autorstwo.. nie raz to zauważyłem. A jak będzie tutaj zarejestrowany to wtedy będzie jego IP